Letni seminar UEFA A, PRO in UEFA PRO za sezono 2024/25, ki je letos potekal na Brdu pri Kranju v mesecu januarju najdete na povezavi.

Na seminarju je bilo 14 zanimivi predavanj, katerega je osnovna tema bila “Branjenje s prehodi – analiza igre – individualni in skupinski trening”. Šest trenerjev predavateljev – Anton Žlogar, Dušan Kosič, Luka Elsner, Dean Klafurić, Branko Zupan in Oliver Bogatinov – je predstavilo svoja razmišljanja, poglede in izkušnje v zvezi s problematiko branjenja in prehoda v napad po odvzeti žogi ter problematiko branjenja po izgubljeni žogi. Predavatelji so upoštevali lastne in tuje trenerske izkušnje tako, da je bila tema razdelana zelo široko, kvalitetno in poučno.

Uvodna predavanja, ki so jih opravili selektor Matjaža Keka, Aljaža Gornika in Dejana Kopasića. Gostje pa so bili iz GNK Dinamo Zagreb – direktor nogometne šole Marko Marić in trener U18 Marijan Čaić, ki pa so iz vidika svojega okolja osnovno temo predstavili teoretično in praktično. Vsebina njihovega praktičnega dela seminarja je bila predvajana v dvorani v video obliki na samem seminarju potem, ko je bil predhodno posnet z igralci Nogometnega razreda NZS v Ljubljani.